iNaturalist, natura en xarxa

iNaturalist, la xarxa social de la natura

iNaturalist, la xarxa social de la natura

  • Has vist un bitxo que no coneixies?
  • Quina és la flor que has vist a la teva passejada per la muntanya?

iNaturalist és l’eina imprescindible pel naturalista i tots els interessats en la natura. És una xarxa social iniciada a l’Acadèmia de les Ciències de Califòrnia l’any 2008, des de llavors, milers de persones han contribuït al coneixement de la biodiversitat del planeta amb les seves observacions i identificacions de les més d’un milió i mig d’espècies amb les que convivim.

COMEI ha participat activament en la seva traducció, actualitzant les versions des que l’any 2014 el CREAF va dur a terme una primera adaptació al català i altres idiomes peninsulars. Els noms comuns de la majoria d’espècies que hom pot trobar al país han estat incorporats, i ens hem compromès a continuar la seva actualització.

iNaturalist permet, únicament amb el mòbil, aconseguir la identificació de tots els organismes vius del planeta: fes una fotografia, localitza-la i envia-la a la comunitat de naturalistes més gran del món, els seus voluntaris t’ajudaran a identificar la teva observació i hauràs contribuït al desenvolupament científica, aportant les teves dades a les principals bases de dades científiques: IUCN (International Union for the Conservation of Nature)GBIF (Global Biodiversity Informatics Facility) i EoL (Encyclopedia of Life).

iNaturalist compte amb el recolzament de National Geographic, amb el seu projecte The Great Nature.

Si vols participar, registra’t a iNaturalist avui mateix.

Manual

Hem publicat un manual sobre l’ús i aplicació de l’iNaturalist a les aules al que es pot accedir a https://www.comei.es/iNaturalist.pdf

Deixa un comentari