Skimmers, separadors d’olis

Els Skimmers de banda permeten eliminar qualsevol hidrocarbur flotant a l’aigua (sigui oli o greix), tant hidrocarburs clorats (TCE, PCE), com olis minerals, animals o vegetals, o greixos lubricants o combustibles lleugers o pesants com el fuel, el que els fa molt útils per aplicar-los a la recuperació d’aqüífers contaminats o fuites a cursos d’aigua i embassaments, les seves principals característiques:

 • Fàcil d’instal·lar, operar i mantenir Ampli rang de treball, des de 3 l / h fins a més de 750 l / h
 • Elevació de l’oli recuperat des de 15 cm fins a 30 metres
 • Permet obtenir un abocament amb menys de 5 ppm d’olis, concentrant l’oli fins al 99%
 • Estalviï amb l’ús dels Skimmers de banda en la retirada d’olis de l’aigua!

En els separadors d’olis seva eliminació prèvia a l’abocament redueix la càrrega contaminant i el cànon associat, permetent que l’oli recuperat pugui ser reciclat fàcilment i reduir el seu cost de gestió com a residu.

En els dipòsits de refrigerants o taladrines, l’eliminació de l’oli allarga la vida útil del refrigerant, millorant el funcionament de la maquinària.

El seu ús permet recuperar l’oli present en l’aigua, arrossegant una baixa concentració d’aigua, el que els fa perfectes per evitar l’oli en l’aigua abocada, abans o després de les depuradores d’empreses que manipulen olis, evitant el consum innecessari d’energia.

Capacitat

Capacitat

MiniSkimmer

Portàtil

Fix

Multibanda

l/h

1”

2”

2”

4”

4”

8”

2×8”

3×8”

5×8”

3,5

X

X

X

X

X

X

X

X

X

7

 

X

X

X

X

X

X

X

X

11

 

 

X

X

X

X

X

X

X

23

 

 

 

X

X

X

X

X

X

45

 

 

 

 

X

X

X

X

X

75

 

 

 

 

 

X

X

X

X

150

 

 

 

 

 

 

X

X

X

300

 

 

 

 

 

 

 

X

X

750

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Consulti els skimmers especials per a greixos.

skimmer

Catàleg d'Skimmers

Selecció de la cinta més adequada

Ateses les característiques del líquid en el qual es troben els olis i greixos que hom desitja recuperar amb l’skimmer disposem de cintes fabricades en materials diversos que permeten oferir unes propietats físiques, químiques i mecàniques diferents, a continuació exposem els materials més característics i les seves propietats de treball per tal de facilitar-li la seva selecció:

 • Cinta d’Acer resistent a la Corrosió– Després d’anys d’investigació i proves aquest és el material que ofereix un millor resultat. Es tracta d’un acer d’aliatge formulat amb un alt contingut en crom i baix contingut de molibdè i carboni, que li permet suportar altes temperatures (fins a 66ºC) i l’acció de productes químics agressius (pH comprés entre 3 i 13). La seva resistència fa que pugui funcionar de forma contínua durant 10 anys.
 • Cinta d’elastòmer (de sèrie)– D’utilització universal, el material atreu els olis i repel·leix l’aigua de forma molt eficaç, es tracta d’un material molt durador capaç de suportar fins i tot una manipulació brusca a les operacions d’instal·lació i manteniment. L’elastòmer està especialment indicat en aplicacions a les quals hi siguin presents partícules abrasives o quan es preveu cops sobtats de la cinta, perquè no s’estira i permet el seu funcionament continu. Està dissenyat per a treballar en un ample rang de temperatures (10 – 60ºC). Donat que l’elastòmer és sensible a la llum ultraviolada cal evitar la seva exposició prolongada a la llum solar.
 • Cinta de polièster amb revestiment de poliuretà s’utilitza per aplicacions molt exigents en solucions turbulentes o atmosferes explosives. És la solució ideal per a l’extracció d’olis a llargues distàncies (com a pous de recuperació) o olis pesants, donat que no pateix estiraments. El rang de temperatures de funcionament va dels 10 als 77ºC. És eficaç per a recollir determinades emulsions d’olis surants.
 • Poli-XP – Fabricat amb NBR (patró de textura blau), recobert d’un gruix d’1,25 mm de poliamida, ofereix molt bona resistència, entre d’altres, als olis, greixos i benzina, és sensible als àcids concentrats, el fenol o el cresol. Ofereix un ample rang de temperatures en funcionament continu (-20 a 60º) que en funcionament intermitent pot incrementar-se (-30 a 100ºC).
 • Poli-HT – La cinta de poliamida s’utilitza en ambients adversos com els derivats dels productes químics de la indústria dels revestiments, operant sense patir estirament a temperatures compreses entre els -10 i els 100ºC.
 • Cinta Fuzzy – Es tracta d’un material especialment dissenyat per les seves propietats físiques i químiques per a la recuperació d’alts volums d’hidrocarburs lleugers i de pes mitjà, les fibres de polímer amb què està fabricat formen un angle de 45º en el sentit de la marxa de l’skimmer que faciliten la recuperació ràpida de benzina, gasoil i altres combustibles que pot arribar a triplicar la capacitat de recuperació que ofereixen altres materials gràcies a l’augment de la superfície d’absorció. Dissenyada per operar a temperatures entre 0,5 i 71ºC resisteix pH entre 3 i 11.

Per altra banda, i amb l’objectiu de poder dissenyar l’equip més adequat per a la seva aplicació, necessitem conèixer la longitud de la cinta que necessita per a la seva aplicació. En tots els casos, és necessari conèixer la distància entre el plànol de muntatge de l’skimmer i la superfície a la qual es troba l’oli o greix a extreure, així com la profunditat del tanc o recipient en el qual es troba per poder seleccionar la cinta més adequada per a la seva aplicació.

Sol·licita més informació.

One Comment:

 1. Pingback: COMEI distribueix a Espanya els skimmers d'ABANAKI | ACECMA

Deixa un comentari